tisdag 10 maj 2011

Dag 22 - det här upprör mig


Djurplågeri! Jag förstår verkligen inte människor som kan utsätta djur för misshandel och vanvård. Att en människa kan sjunka så lågt att den plågar ett djur eller helt enkelt skiter i det bara för att det är en "lägre" livsform! Och alla dessa stackars djur som föds upp och lever ett skit liv i bur bara för att sedan dödas för dess päls skull =( tycker verkligen det är hemskt detta och människor som gör så här mot oskyldiga djur är inte mina vänner..

Aftonbladet hade för ett tag sen en artikel om just djurplågeri och hur straffet för den som gör det blir.. det är skrämmande att det oftast bara är böter som straff på sånt här! Aftonbladet granska 62 fall av djurplågeri och det var endast 3 (!!!) stycken som fick fängelse!

TAXEN FRÖS IHJÄL

Person: 47-årig man
Brott: Djurplågeri
Straff: Fängelse i en månad
Dom meddelad: 22 oktober 2008, Växjö tingsrätt
Händelse: I fyra dagar låg taxen Pavo ute i minusgrader, utan mat. Femte dagen fick han ett skrovmål. Sjätte dagen dog den 4-åriga taxen av cirkulationssvikt, orsakad av kylan och av att så mycket blod hade strömmat till magen för att ta hand om den plötsliga maten. En granne ringde polisen när hon upptäckte att hunden låg på rygg utanför kojan och hade krampryckningar. Strax intill fanns en vattenskål — med isskorpa på. Den 47-årige mannen hävdade att han dagen innan hade varit ute på en långpromenad med hunden — och "då var den pigg". Tingsrätten gjorde bedömningen att han ljög.

FICK VRIDNA KLÖVAR

Person: 53-årig man, tidigare dömd för brott mot djurskyddslagen
Brott: Djurplågeri och brott mot djurskyddslagen
Straff: Villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst
Dom meddelad: 29 oktober 2008, Östersunds tingsrätt
Händelse: En ko var så mager att hon inte kunde ligga eller gå normalt, två kunde inte resa sig för att de var sjuka och en fjärde haltade så allvarligt att den måste avlivas. Den 53-årige bonden var ansvarig för cirka 100 nötkreatur. Han höll inte deras spiltor rena från gödsel och ordnade inte vård åt dem när de blev sjuka. Flera kor hade långa och vridna klövar eller klövspaltsinflammation, som orsakade smärta.

37 KATTER I 2 RUM

Personer: 65-årig man och 65-årig kvinna
Brott: Djurplågeri
Straff: Villkorlig dom och 120 dagsböter för båda
Dom meddelad: 7 mars 2008, Östersunds tingsrätt
Händelse: Det började med fyra katter — till slut var de 37.
Katterna levde instängda i två rum i ett fem centimeter djupt lager avföring uppblandat med rester av döda katter. Katterna hade foder och vatten, men inte tillräckligt. Minst tio var mycket magra och flera andra var "under medelhull". Sjuka djur togs inte om hand. Katternas levnadsförhållanden orsakade stort psykiskt och fysiskt lidande, enligt åklagaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar